НОВИНИ

Откриха тялото на едно от децата, паднали от вълнолома във Варна

Тази сутрин водолази извадиха тялото на 12-годишния Мариан, който вчера падна от вълнолома на Морската гара във Варна. Продължава издирването на второто дете. Инцидентът стана, докато група приятели се разхождали в района. Висока вълна връхлетяла и отнесла две от тях в морето.

bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 16.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Почти до полунощ продължи издирването на двете момчета. Акцията беше подновена в 6.00 часа тази сутрин. В нея се включиха водолази от "Морска администрация" и колегите им от Военноморските сили. Тялото на първото дете беше намерено на около 50 метра навътре в морето от мястото край вълнолома.

Красимир Конов, Районна прокуратура - Варна: Били са в края на това съоръжение, вълна е повлякла двете деца. Едното е било повлечено от вълната по-навътре в морето, другото е успяло да се задържи за тетраподите, но вълните са продължили да го удрят и за съжаление не е успяло да се задържи достатъчно дълго време, докато дойде помощта

Децата са се познавали отскоро и са се събрали, за да посетят вечерния концерт по повод Празника на града. Преди това са решили да се разходят без да се притеснят от бурното вълнение.

Красимир Конов - Районна прокуратура - Варна: Ако мога да го кажа с две думи - подценяване на обстановката

На места вълноломът е опасен и няма осветление, каза Милен Велинов, който е писал жалба до областния управител преди месец. И той обаче смята, че децата са пренебрегнали рисковете на лошото време.

Милен Велинов: Когато си тийнейджър, жаждата за слава е част от живота ти. Бих се обърнал към всички тийнейджъри с молбата, ако могат да намерят начин да постигнат слава като останат живи, а не като рискуват живота си.

Водолази продължават издирването на 14-годишния Диян от Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в наредба ще облекчи кандидатстването и преместването на ученици
Промяна в наредба ще облекчи кандидатстването и преместването на ученици
Откриха завишени стойности на уран във водата на Харманли
Откриха завишени стойности на уран във водата на Харманли