НОВИНИ

И Шанел прекратява употребата на ценни кожи в колекциите си

Шанел написа нова глава в историята на модата по време на представянето на новата си колекция Métiers d'art. „Коко без кроко“ беше мотото на вечерта в музея Метрополитън в Ню Йорк, където тази година беше представянето, като по този начин модният гигант обяви, че прекратява употребата на кожа с косъм и крокодилска кожа в изделията си.

шанел прекратява употребата ценни кожи колекциите
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 05.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Като основна причина за решението си от Шанел обявиха невъзможността да осигурят доставки на ценни кожи с произход, гарантиращ спазване на нормите на компанията за етика и хуманност.

Шанел е поредното голямо име в света на модата, което обявява, че спира употребата на ценни кожи в колекциите си.

;

Преди месец от кожата с косъм се отказа Жан-Пол Готие, а по-рано през годината това направиха Бърбъри, Версаче и Джон Галиано. За първи път тази година цялата седмица на модата в Лондон, в която участваха над 80 дизайнери, беше без употреба на продукти от ценни кожи.

Повечето големи дизайнери, модни къщи и търговски вериги за облекло, които не използват ценни кожи, са обединени в платформата Fur Free Retailer. Сред близо хилядата члена на тази платформа се открояват имената на H&M, Zara, Tommy Hilfiger, Gucci, Hugo Boss, Esprit, The North Face, Timberland, Lee и много други световноизвестни марки.

Представител на Fur Free Retailer за България е „Четири лапи“, като от международната организация призовават българските производители да се включат в програмата и да станат част от голямото семейство на модата с високи етични стандарти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Болницата в Силистра с нова апаратура за хемодиализа
Болницата в Силистра с нова апаратура за хемодиализа
Цветан Цветанов е на работно посещение в САЩ
Цветан Цветанов е на работно посещение в САЩ