COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

И тази нощ предупреждават за опасност от поледици

В навечерието на националния празник и трите почивни дни от МВР и АПИ призоваха за особено внимание на пътя. Очакват се опасни поледици по пътищата на страната. Заради променящата се метеорологична обстановка, всички които тръгват на път трябва да са много внимателни.

Явор Симов
от Явор Симов
18:49, 02.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройство: Ние подготвяме пътищата с подложка от сол, калциев дихлорид, за да може да предотвратяваме замръзването на асфалта, водата по асфалта, предотвратяване на поледиците, но при тези условия, които имаме - атмосферни с дъжда, той отмива солта, да не влизам в подробности и наистина пътищата ще имат опасност от заледяване.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: По границите засега е спокойно. Надяваме се да няма някакви проблеми, засега поне не се очакват такива, но се очаква засилено движение затова сме готови. Националната полиция ще разположи отново, както го правим обикновено, по магистралите и по главните пътища, автомобилите, новите, виждали сте ги всички с пуснати лампи. Навсякъде по магистралите по 2 автомобила от Областна дирекция, които ще помагат за движението и ще изпълняват указанията на Пътната агенция, ако има някъде затваряне на пътища.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ново правителство в Косово до края на седмицата
Ново правителство в Косово до края на седмицата
Кои са най-купуваните мартеници в Благоевград?
Кои са най-купуваните мартеници в Благоевград?