НОВИНИ

И във Варна искат забрана на бурките

И ВМРО-Варна, се включи в кампанията, станала известна като “Забрана на бурките”. Те внасят проект за промени в общинската наредба за опазване на обществения ред, които да осигурят контрол върху публичните прояви на религиозните общности.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
19:50, 13.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Самите вносители признават, че във Варна все още никой не носи бурки, но държат на превантивните мерки.

Живко Костадинов, областен организатор: Ние не искаме да делим религиозните общности, напротив. Целта е всички религиозни общности да знаят, че има конкретни правила, създадени от Община Варна, и те са длъжни да ги спазват."

Най-коментираната в момента част от необходимите промени се отнася до забраната на облекло и аксесоари, покриващи лицето, на обществени места или в официални институции. Те обаче съвсем не се отнасят само до нея, а целят и забрана на религиозни агитации по улиците, пропаганда по домовете на хората, както и религиозни прояви, накърняващи морала и общественото спокойствие. Наредбата за опазване на общесствения ред във Варна не е редактирана от 2007-а година. Тъй като нямат собствен представител в общинския съвет, от ВМРО-Варна разчитат на подкрепата на общински съветници, за да мине предложението им през гласуване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ запозна френския посланик с подготовката за отразяването Евро 2016
БНТ запозна френския посланик с подготовката за отразяването Евро 2016
Пожар на декори в киноцентъра Бояна, няма пострадали (СНИМКИ)
Пожар на декори в киноцентъра Бояна, няма пострадали (СНИМКИ)