"Трябва ни същата увереност на дедите ни отпреди 111 години, които знаеха къде искат да стигнат, как да строят бъдещето. Трябват ни същата воля и сила, независимо от конюнктура, от свои и чужди интереси". С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на град Троян, където заедно с тях чества Деня на независимостта на България.

Вицепрезидентът определи 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Предизвикателство е към нас като общество и граждани, защото е необходимо да повярваме в собствените си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, защото трябват конкретни политики, разумни и полезни за хората. Предизвикателство е пред държавниците, защото силна и просперираща държава се гради със силни институции.

По думите на вицепрезидента днес имаме нужда от силни хора, отговорни за съдбините на България и българския народ, за да може всеки българин да живее достоен живот.

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София

Денят на независимостта беше отбелязан с тържествена церемония в София

На 22 септември честваме Деня на независимостта. Преди 111 години в старата столица Велико Търново тържествено е обявено Независимо Царство България,...

Вицепрезидентът заяви, че 111 години поколения българи преживяват и триумфи, и трагедии, успехи и крушения, противопоставяне и обединение.

"Пишем своята история като народ, което не би било възможно без 22 септември 1908 г. Обявяването на независимостта е извор на самочувствие и национален оптимизъм", посочи вицепрезидентът.

Кметът на Община Троян Донка Михайлова показа на вицепрезидента Илияна Йотова традиционната улица на занаятите в центъра на града.

България чества 111 години независимост

България чества 111 години независимост

Поздравления по повод Деня на независимостта отправиха днес председателят на парламента Цвета Караянчева, президентът Румен Радев и премиерът Бойко Бо...