НОВИНИ

Идва ли краят на легендата "Борсалино"?

Италиански съд обяви фалита на компания, чието име се свързва с лукс, романтика и знаменитости. Прочутият производител на шапки "Борсалино" от години изпитва финансови затруднения. Преди две години управлението беше поето от швейцарски инвестиционен фонд, но дълговете се оказаха твърде много.

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:42, 19.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Първата асоциация е с филма "Борсалино" от 1970-а с участието на Ален Делон и Жан-Пол Белмондо. Да не забравяме и "Казабланка" с Хъмфри Богарт. Шикозните шапки са любими на много звезди от киното и музикалната индустрия, като Робърт Редфорд, Марлон Брандо, и Майкъл Джексън.

Компанията е основана от Джузепе Борсалино през 1857-ма и 130 години е семейна собственост. След дългогодишни финансови проблеми, през 2015-а Филип Камперио от швейцарския инвестиционен фонд "Херес Екуита" поема компанията и с финансова инжекция от близо 10 млн. евро успява да я изведе на печалба.

Мария Иенако, профсъюзен деец: Направени са сериозни инвестиции. Камперио дойде с индустриален проект. Върна производството на панамени шапки в Италия и се създадоха нови работни места.

Всичко това не изтрива дълговете от 18 млн. Преди година, както и сега съдът в Алесандрия отхвърли искане за споразумение с кредиторите, но фонд най-вероятно ще обжалва. Оттам обявиха, че производството на шапки ще продължи. В компанията работят около 130 души и продуктите все така се търсят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров е Спортист на годината за 2017-а (ВИДЕО)
Григор Димитров е Спортист на годината за 2017-а (ВИДЕО)
Художничка с нарушено зрение с изложба в опит да събере средства за лечението си
Художничка с нарушено зрение с изложба в опит да събере средства за лечението си