Илияна Йотова очаква европейската тематика да бъде на фокус преди изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква, че европейската тематика ще бъде във фокуса на политическите послания за предстоящите избори за Европейски парламент. Според нея засега не се говори за реформата, от която се нуждаят европейските институции. Във Велики Преслав Илияна Йотова участва в заключителния етап на международния конкурс „Велики Преслав - история на цял един народ", който е под нейния патронаж.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква да чуе какъв ще бъде приносът на България към европейската идея в следващите 5 години.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: След като за четвърти път ще участваме на европейски избори, крайно време е да кажем като страна, присъединила се една от последните, какво не ни харесва в развитието на Европейския съюз, защо се стигна Брекзит, какво ще стане с управлението на европейските фондове, как ще защитим сигурността на европейските граждани.

Вицепрезидентът се върна назад в историята като свърза европейското бъдеще на България с културните традиции на втората българска държава.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: България сложи в Европа най-дългата държавническа традиция. Оттук започна да се пише нашата дълга и предълга история.

Забележителната история на България е отразена в творбите на 430 деца, а 100 от тях бяха наградени.

Иванина Генадиева: Аз нарисувах Златния век на България, нарисувах покръстването и Цар Борис.
Шукрие Мустафа: Аз направих Цар Симеон. Научих, че той хем е воювал, хем е пишел книги. Аз го нарисувах с една книга в ръката.

С плакет на вицепрезидента беше отличено основно училище „Кирил и Методий" във Велики Преслав за идеята на конкурса, която е вдъхновила деца от цял свят.

Топ 24
Най-четени