НОВИНИ

Илияна Йотова определи гражданските протести като справедливи

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира гражданските протести в страната. Тя ги определи като справедливи и посочи като причини за тях ниските доходи, съсредоточаването на бизнеса в шест големи града и политическите решения, които удрят българина в джоба.

bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 14.11.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Дали правителството е чуло протестиращите граждани ще стане ясно от начина, по който ще бъде оформен бюджета за догодина, смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: С начина по който ще се приеме целият пакет от законите, свързани със социалното подпомагане, на майките с дечицата в неравностойно положение, с възрастните хора, които едва ли 40 лева добавка за Коледа ще им реши проблема. Много сложни изпитания към изпълнителната власт, към управляващото мнозинство чакам следващите дни.

А ще изкара ли правителството на Борисов мандата си, Йотова коментира така:

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Господин Борисов има нужда от това все пак да изкара един цял мандат, но сериозно вероятно ще помисли през следващите месеци как да го направи.

Вицепрезидентът коментира и проблема с признаването на българското гражданство на етническите българи, които са принудени да чакат между 6 и 10 години. Тя увери, че работи по промяна и на трите закона - Закона за чужденците в България, Закона за българите в чужбина и Закона за българското гражданство.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Това са остарели закони, закони, които в годините са кърпени и добавяни, в резултат на което има дори липса на координация между отделните текстове в законите. Много вратички са отворени, които за съжаление водят и до злоупотреби.

Илияна Йотова бе гост в разложкото село Баня, където днес отбелязаха 140-годишнината на Баненската буна, втория етап от Кресненско-Разложкото въстание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи във Варна поискаха оставка на правителството и електронно гласуване
Протестиращи във Варна поискаха оставка на правителството и електронно гласуване
Филмът Жена на война спечели наградата ЛУКС на Европейския парламент
Филмът "Жена на война" спечели наградата "ЛУКС" на Европейския парламент