НОВИНИ

Илияна Йотова присъства в Лос Анджелис на тържество по случай 3 март

Трети март отпразнуваха и в Лос Анджелис с тържество, организирано от българското училище "Свети Свети Кирил и Методий". На него присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на работно посещение в Съединените щати. Още от специалните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:14, 03.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В дъждовен Лос Анджелис, недалеч от Алеята на славата, пред паметник като този на Шипка, българи празнуваха Свободата. Още един трети март, далече от родината.

Илияна и Венцислав са в Америка от 15 години. И казват, че в къщи заедно с двете им близначки говорят само на български.

В българското училище в Лос Анджелис 55 деца учат за родината.

Вицепрезидентът Илияна Йотова днес увери хората тук, че те не са другите българи, а са част от един народ.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Невероятно е усещането, като че би целият свят, българите са се хванали за ръце, направили са много голямо българско хоро с много самочувствие и много любов към родината. 3 март е празник на българското обединение, независимо в коя точка на планетата се намират всички българи.

В снимките на фотографа Асен Великов, хората в Америка видяха България от сънищата и спомените си.

В Лос Анджелис, Христина се е заела да помогне за заснемането на филм за Христо Ботев. Записала песен за филма и търси финансиране.

Събрали са своите Тракия, Пирин и Родопи. И снимки на героите. Места и символи от далечната родина. Там, където са историята, близките, езикът, смисълът. И българските корени, които са вечни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За 3 март: Шествие в Стара Загора с най-дългото българско знаме
За 3 март: Шествие в Стара Загора с най-дългото българско знаме
Премиерът Борисов честити 3 март
Премиерът Борисов честити 3 март