НОВИНИ

Спецакция в ДАИ-Благоевград: Арестувани са над 10 служители за корупция

Спецпрокуратурата и ГДБОП с антикорупционна акция в Благоевград. Арестувани са над 10 служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация'' в града.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
11:35, 24.04.2018 (обновена)
5233
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От сградата на "Автомобилна администрация" в Благоевград бяха изведени тази сутрин над 10 служители с белезници и бяха откарани в РПУ в града. От Специализираната прокуратура съобщиха, че те са искали между 300 и 600 евро от транспортни фирми. На този етап от там обаче, отказаха да съобщят дали сигналът за корумпираните служители е подаден от рекетирани транспортни фирми.

Петър Белчев - прокурор от Специализираната прокуратура: Касае се за организирана престъпна група от длъжностни лица - служители на областния отдел "Автомобилна администрация" - Благоевград, които са участвали в организирана престъпна група с користна цел. А именно - поисквали са и са получавали неследващи им се суми под формата на подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители на транспортните фирми.

За сега не е ясно от колко време са наблюдавани служителите на "Автомобилна администрация" в Благоевград, както и какъв е бил дневният и месечният им оборот. Акцията продължава с разпити по случая. Разследването най-вероятно ще продължи до късните часове на днешния ден. Не се знае и дали на всички задържани ще бъдат повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5000 лв. парична гаранция за шофьорката, обвинена за трагедията на АМ Тракия
5000 лв. парична гаранция за шофьорката, обвинена за трагедията на АМ "Тракия"
Много слънце и топло време ни очакват и през следващите дни
Много слънце и топло време ни очакват и през следващите дни