COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Няма гръцка блокада при граничен пункт Кулата - Промахон

Мобилизацията на гръцките фермери за протести набира сила. Днес те се опитаха да блокират пътя за граничен пункт Кулата - Промахон. На 40 километра от границата обаче, край Серес, бяха спрени от гръцката полиция. Фермерите решиха да изчакат още 1 ден, за да оттегли полицията бронираните автобуси от пътя и да премине поредната вълна от сняг и поледици. В момента автомобилите и камионите преминават през Кулата безпрепятствено.

от Спаско Попхристов
19:50, 26.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Гръцките фермери са разположили тракторите си в района на Серес. Земеделска техника има и край градчето Левкона, което е на 30 километра от Кулата. По обяд специалните части на гръцката полиция направиха заграждения с автобуси и джипове и за да спрат фермерите затвориха за кратко пътя за всички автомобили. Наложи се да бъдат ползвани обходни маршрути.

"Полицията ни отклонява, минаваме през други пътища, там от Солун трябва да обикаляш 20 км, за да влезеш в Серес", сподели шофьор.

Български превозвачи, които срещнахме на Кулата, казаха, че се надяват блокади тази година да няма. Шофьорите обаче предупредиха, че от гръцките фермери може да се очаква всичко.

- Жандармерията засега по думите на мои колеги, засега се пропуска, но не се знае какво ще стане след 20 минути.

- Бяха само струпани и не протестираха, само тракторите бяха, без хора, само трактори и знамена на тракторите.

- Нагласят тракторите, наредени са отстрани… Може пак да запалят границата.

Фермерите в Гърция протестират срещу данъчната политика на правителството и пенсионната реформа. Миналата година те блокираха границата на Кулата за повече от месец и така нанесоха загуби за милиони на българския бизнес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Силен вятър избута камион от АМ "Хемус"
Силен вятър избута камион от АМ "Хемус"
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината