НОВИНИ

Има обвинен за убийството на британската депутатка

Кампаниите преди референдума за британското членство в Европейския съюз няма да се водят и днес. Те са спрени след убийството в четвъртък на опозиционната депутатка Джо Кокс. Полицията повдигна обвинение срещу задържания Томас Меър.

bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 18.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

52 годишният Томас Меър беше задържан на мястото на убийството на депутатката Джо Кокс. Срещу него са повдигнати обвинения за убийство и притежание на огнестрелно оръжие с цел нападение.

Британската полиция съобщи, че е запозната с медийните твърдения за минали психични заболявания на Меър и за връзките му с крайнодясна организация.

Дее Колинс, полиция на западен Йоркшир
"Според информацията, с която разполагаме случилото се изглежда изолирана, но насочена атака срещу Джо. На този етап има и индикации, че заподозреният е действал сам. ще разследваме как той се е сдобил незаконно с огнестрелно оръжие."

Кампаниите за британския референдум няма да се водят вероятно и утре. Премиерът Дейвид Камерън свиква парламента в понеделник на заседание , в памет на убитата Джо Кокс, известна с активните си позции по човешките права и с благотворителнитe си прояви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Ирак: Фалуджа е освободена
Премиерът на Ирак: "Фалуджа е освободена"
За Задушница килограмът череши стига до 5 лева
За Задушница килограмът череши стига до 5 лева