НОВИНИ

Иван Иванов, КЕВР: Има риск за увеличение на природния газ от 1 октомври

Ще има увеличение на цената на природния газ за последното тримесечие на 2018 г. Това каза пред журналисти председателят на КЕВР доц. Иван Иванов. Увеличението ще зависи от цената на суровия петрол на световните пазари.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:10, 23.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Иванов поясни, че на 10 септември очаква да получи окончателното заявление за цени от страна на "Булгаргаз". В момента газовата компания прогнозира увеличение за последното тримесечие на тази година с около 15 на сто.

Той поясни, че КЕВР ще се съобрази с направеното заявление, но ще бъде анализирано и проверено от експертите и до края на септември Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ.

Иван Иванов, председател на КЕВР: Ще има отражение върху парното и топлата вода, защото всичко показва, че действително повишението на цената на природния газ ще бъде значително. Това ще влезе в сила от 1 октомври. И Комисията наистина не би желала да се стига до увеличение, което след това да бъде по средата на отоплителния сезон - от първи януари. Разбира се, ние ще проследим движението на цените и се надяваме тази цена, която ще бъде определена от първи октомври, в началото на отоплителния сезон, да се запази до 1 април 2019 г.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Япония се подготвя за мощен тайфун
​Япония се подготвя за мощен тайфун
Руска двойка спечели световния шампионат по сценично танго
Руска двойка спечели световния шампионат по сценично танго