НОВИНИ

Има заподозрени по единия от случаите с взривени банкомати

Има заподозрени по единия от случаите с взривени банкомати, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. Тази нощ беше поставен своеобразен рекорд за разбиване на банкомати: три машини бяха ударени на различни места в страната.

Александър Марков
от Александър Марков
15:41, 27.10.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Два банкомата бяха взривени в София, а в град Баня беше направен опит за обир на устройство във фоайето на кметството на града. По думите му на министър Радев, не става въпрос за една група за подобни престъпления, а спорадични и неорганизирани нападатели.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Бързо се учат нашите престъпници, но работим по това, знаем, мога да кажа, че те даже не го правят правилно, няма да ги учим как става това, но засега виждам, че се учат буквално. Мисля, че много бързо ще се справим с тези, по този начин които разбиват.

Единият взривен банкомат в София е в ж.к. "Левски" В, а другият - в Банкя. По предварителна информация, при първия случай няма откраднати пари, при втория има открадната сума - колко точно са взетите пари, още не е ясно. При взрива в Банкя изцяло е разрушен банковият офис, където е бил банкоматът. За щастие, няма пострадали:

Кирил Николов, очевидец: Чух силен тътен към 4.10. Слязохме и видяхме, че обират банката... Видяхме ги, но какво да направим. Да ги спрем ли? Полицията взе показания. Бяха 3-4 души, но не ги видях. Беше тъмно.
БНТ: С маски ли бяха? - Не. Не знам.

Взривът на банкомата в столичния квартал "Левски" В е станал около час преди взрива в Банкя. Нанесени са материални щети, няма пострадали. Разбитото устройство е било в офис на банка с 24 часов достъп и от него не липсват пари.

Третият опит за обир на банкомат тази нощ е в град Баня, където неизвестни се опитали да разбият устройството във фоайето на кметството. Те, обаче, не са успели, защото се е задействал СОТ-ът и 5 минути по-късно пристигнали охранители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският сенат гласува ограничаване на автономията на Каталуния
Испанският сенат гласува ограничаване на автономията на Каталуния
Валери Симеонов определи Бюджет 2018 като добре аранжирана пица Калцоне
Валери Симеонов определи Бюджет 2018 като добре аранжирана пица "Калцоне"