НОВИНИ

Имало ли е насилие над 3-годишното дете от Димитровград?

3-годишно дете от димитровградското село Странско е с тежки наранявания и с опасност за живота в Университетската болница в Пловдив. Прокуратурата разследва дали момченцето е било малтретирано от родителите си. До момента няма привлечен обвиняем по случая.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
22:52, 20.02.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

3-годишното дете е било доведено за преглед в Димитровградската болница от майка му снощи, защото имало гърч. Там лекарите установили и стара черепно-мозъчна травма, заради която се усъмнили, че малкият Гошко може да е бил системно малтретиран. Прокуратурата разследва дали момченцето е било тормозено от родителите си.

Лилия Торньова, прокурор в РП-Димитровград: Предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза, която да даде отговор за характера на нанесената телесна повреда. Към момента разследването поради началният си етап не би могло да отговори на тези въпроси. Няма привлечено лице в качеството му на обвиняем. Но при установяване на извършител на престъпно деяние от общ характер, същия своевременно ще понесе и съответната наказателна отговорност.

Обяснението на майката Атанаска е, че детето е паднало по стълбите на къщата им преди няколко дни. Жената е от старозагорското село Едрево, а от няколко месеца живеела на семейни начала с 40-годишния Янко Симеонов в Странско. Той се грижел и за своите 5 деца от бившата си жена.

Димитър Танев, приятел на Янко: Момчето работи на 1200 лв. заплата, той си ги гледа, нея, децата, нейното дете. Гледаше момчето.

Хубен Пончев, кмет на село Странско: Едно хубаво, добро момче. Не пие, не пуши, с никого кавга не е направил, нито е откраднал. Мога да гласувам доверие с двете ръце за него.

Днес Янко е бил отведен за разпит в полицията. А близките му споделят, че са чували за тормоз над 3-годишния Гошко от истинския му баща.

Петър Демирев, брат на Янко: Чувал съм, че нейния баща ми каза, че е продал тяхната къща, детето е било бито, малтретирано, обгорявано с цигари.

От Университетската болница в Пловдив съобщиха, че момченцето е било прието в Клиниката по неврохирургия с хематом на главата и е оперирано по спешност. След операцията е под активно наблюдение в интензивен сектор. Случаят се проверява и от социалната служба в Димитровград, където до момента не са получавали сигнали за проблеми в семейството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внасят предложение за временна забрана за тирове по улиците на Силистра
Внасят предложение за временна забрана за тирове по улиците на Силистра
Коли пропаднаха в дупки на пътя заради зле изпълнени ремонти
Коли пропаднаха в дупки на пътя заради зле изпълнени ремонти