НОВИНИ

Индия с признание за певицата Диана Дафова

Голямо признание от Индия за нашата певица Диана Дафова. В писмо лично до нея от външния министър на Индия, тя получи огромната благодарност от правителството в Делхи за видеоклипа ѝ за Махатма Ганди - Апостола на ненасилието. Видеото вече обикаля света в юбилейната 150-та година от неговото рождение, в която има силен български акцент. Бяхме и едни от първите, които издигнаха паметник на Махатма Ганди в Южния парк в София в навечерието на юбилея.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
17:35, 26.11.2018
5018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Интерпретацията и аранжиментът са български. Между индийските инструменти звучи кавал. Тя е любимата песен на Махатма Ганди - наречен Махатма "Великата душа" от самия Рабиндранат Тагор - също свързан навремето с България. Това е Ода за добрия човек, който както се казва в песента почита всички жени по света, както родната си майка.

Именно великият Махтама Ганди, Апостолът на ненасилието е посочил на хората друг път за победа чрез обичта и единението. Диана пее на чист гуджерати - езикът на хората в родния му щат. Във видеото се редуват картини от Индия и България. И слушайки проповедта на Махатма - Учителя за силата на обичта, всичките един милиард и триста милиона индийци и стотици милиони по света чуват и ще чуват и за България.

Диана Дафова - певица: И както свършва моят видеоклип със снимка на Махатма Ганди и с един цитат от него: "ако повече хора по света се обичат един друг, светът ще бъде по-добро място за живеене.''

Песента е част от глобалния проект на Диана ,,Един свят в хармония", с който тя е известна по света. Както и с нейната песен "А Адиа - Вселена", полетяла в космоса преди 20 години с американската совалка "Колумбия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова ще сезира КС за поредното отлагане на машинното гласуване
Мая Манолова ще сезира КС за поредното отлагане на машинното гласуване
От Сдружение Единение предлагат създаването на Съвет на старейшините
От Сдружение "Единение" предлагат създаването на "Съвет на старейшините"