НОВИНИ

Световни имена в дигитализацията се събраха на форум във Варна

Световни имена в дигитализацията на бизнеса и обществената сфера се събраха във Варна за форума Innowave. Събитието е най-мащабното в IT сектора, а целта му е трансформирането на Варна и региона в технологичен хъб.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
16:23, 18.10.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От "умни" дрехи и биохакерство, през платформи за създаване и съхранение на данни онлайн, до програми за обучение в професиите на бъдещето - форумът Innowave предлага всичко това на посетителите.

Николай Петканов, организатор: Светът се променя по-бързо, отколкото Земята се върти около оста си и за съжаление никой няма ръчна спирачка и няма да спре да ни чака, защото ние не сме готови.

"Стартъпите са новият икономически модел" заявиха различни лектори по време на форума. И за да бъдем в крак със света, образователната ни система трябва да се промени още в гимназиите и дори в основните училища. Оказва се обаче, че новите умения не се свеждат само до новите технологии.

Джина, Лондон: Сега, повече от всякога, е необходимо да изграждаме човешки взаимоотношения. Така наречените "меки умения" са изключително важни днес. Все повече те се преподават в училище и това е изключително важно. Защото способността да бъдем любопитни, смели, да знаем как да общуваме, да покажем ценните за нас неща, всичко това рефлектира в екипната работа, в организационните ни умения.

Утре Innowave продължава, а за първи път България ще е домакин на квалификация за Световната стартъп купа. Наградата е в размер на 1 млн долара, а финалът ще бъде в Сан Франциско през 2020.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Красимир Балъков подаде оставка
И Красимир Балъков подаде оставка
Туск: ЕС ще се върне към разширяването до май 2020 г.
Туск: ЕС ще се върне към разширяването до май 2020 г.