НОВИНИ

Инстаграм ще използва изкуствен интелект срещу омразни коментари

Социалната мрежа за споделяне на снимки Инстаграм, купена от Фейсбук, обяви, че ще филтрира омразните коментари чрез изкуствен интелект - нов пример за стремежа на интернет компаниите да ограничат проблемното съдържание, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:20, 30.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още
инстаграм използва изкуствен интелект омразни коментари

"Мнозина (потребители) ни съобщиха, че негативните и агресивни коментари им пречат да използват максимално възможностите на Инстаграм и да се изразяват свободно", пише на сайта на платформата нейният съосновател и шеф на Инстаграм Кевин Систръм.

"За да (ги) подпомогнем, сме разработили филтър, който ще блокира някои агресивни коментари за постовете и видеозаписите онлайн", продължава той и уточнява, че потребителите ще могат по желание да включват и изключват тази система.

Отначало филтърът ще действа само за коментари на английски, като впоследствие ще бъдат включени и други езици.

Желаещите потребители "няма да виждат" някои видове агресивни коментари, разпознаваеми от новата система, която "ще се подобрява занапред", каза Систръм. Той добави, че Инстаграм от вчера вече предлага и филтър срещу спам.

Социалните мрежи са обвинявани редовно, че не филтрират в достатъчен мащаб публикациите и оставят да се промъкват изявления, изразяващи омраза, постове в защита на тероризма и фалшиви новини, отбелязва Франс прес. През последните месеци тези компании все по-често информират за усилията си в тази посока - наемане на експерти, изследователска дейност, сътрудничество и т. н. Тази седмица Фейсбук, Майкрософт, Туитър и Ютюб заявиха, например, че създават интернет форум, насочен срещу тероризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корабът „Русе“ вече е с ново име и е пуснал котва в Антверпен
Корабът „Русе“ вече е с ново име и е пуснал котва в Антверпен
Кристиано Роналдо показа новородените си близнаци
Кристиано Роналдо показа новородените си близнаци