НОВИНИ

Интегрираха ли се ромите?

Една година след края на "Десетилетието на ромското включване" - животът през очите на самите роми. Случи ли се интеграцията? Обективен отговор на този въпрос търси новата поредица от рубриката "В кадър"

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:49, 02.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Много различни лица. Образи, които отказват да се поберат в стереотипната идея на обществото за тях. Възможно ли е ние да сме толкова различни, а да използваме един аршин за тях? Екипът на „Не/възможното включване" събира разкази от девет населени места и среща и доброто, и лошото.

Мария Чернева - автор
"Поглеждаме без повод, навсякъде непредубедено, оставили сме самите роми да ни водят. Най-голямата грешка, която може да направи всеки един е да сложи под общ знаменател ромите с някакво определение. Най-трудно е да спечелят доверието им и да бъдат допуснати в домовете им. Почти навсякъде медиите са пипали с доста мръсни ръце и има страшно голямо недоверие към медиите въобще и образът, който представят медиите".


;

Четири посоки на България. И съдби на хора от един етнос без допирни точки.

Петя Тетевенска - продуцент
"В никакъв случай не е описателен, не е разказвателен, няма обичайните статистики, през които говорим за ромските проблеми. Не, тук има срещи, има съдби, ние влизаме, при тези хора, срещаме се с тях отблизо, усещаме техния живот и ми се струва, че това е по-силно отколкото всякакви цифри".

Режисьор на „Не/възможното включване" е Николай Василев, оператор е Борислав Георгиев. Първият епизод е тази вечер в 22.50.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успех на 60 години
"Успех" на 60 години
Македония пусна 170 сирийци и иракчани на своя територия
Македония пусна 170 сирийци и иракчани на своя територия