НОВИНИ

Интензивен трафик в последния почивен ден, но без тапи и задръствания

Интензивен трафик в последния почивен ден. Най-натоварено беше движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". От днес е в сила и електронната винетка.

Александър Марков
от Александър Марков
20:29, 01.01.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Сериозен трафик, но без тапи и задръствания имаше през целия ден. За да улесняват движението, на АМ "Хемус" преди тунел "Витиня", "Топли дол" и "Ечемишка" имаше разположени екипи на "Пътна полиция" и пътноподдържащата фирма в готовност да осигурят изкуствено забавяне на трафика, за да не се струпват автомобили на ремонтиращите се виадукти.

;

От 14:00 до 20:00 часа беше в сила забрана за движение на ТИР-ове над 12 т. по автомагистралите, Околовръстния път на София и още седем основни пътя. За да се улесни движението, имаше и реверсивно движение в прохода Владая с две ленти за движение в посока София.

;

Натоварено беше движението и в следобедните часове на главен път Е-79 в участъка между Кресна и Благоевград. Движението се осъществяваше бавно в района на Кресненското дефиле, Симитли, където се събират пътищата за Банско и Гърция. Без проблем се преминаваше и през граничен пункт "Кулата" - "Промахон".


По автомагистрала "Тракия" движението също беше интензивно. Един от натоварените участъци остана Асеновградско шосе, където минават всички шофьори от Кърджали и Смолян. Ограничено е движението на автомобили над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре.

;

14 000 са до момента продадените електронни винетки, съобщиха от АПИ. 55 000 са конвертираните. Всички хартиени, чийто срок изтича през 2019 г., остават валидни. Електронна винетка можете да си закупите през сайта на АПИ, в областните пътни управления и на терминали в бензиностанции и на ГКПП-та.

;

А от днес над 100 тол патрула са разположени - някои от тях на входовете на София, а от утре - и из цялата страна, които следят имаме ли закупена електронна винетка.

Антон Антонов, директор на Националното тол управление: Започва т.нар. тол контрол, предвиждаме да има четири коли, разположени в София, на изходите на София на най-големите изходи, които са. И от 2 януари във всички областни градове ще има поне по един автомобил, така поетапно до края на януари ще окомплектоваме тол екипите, тол контрола, идеята е месец януари да се проведе една информационна кампания на потребителите на пътя, да са запознати с новата система, с новите глоби и това ще бъде основният акцент през месец януари.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В Разлог посрещнаха Новата година с традиционния кукерски карнавал
​В Разлог посрещнаха Новата година с традиционния кукерски карнавал
​Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов честитиха Новата година
​Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов честитиха Новата година