НОВИНИ

Етично и законно ли е интервюто на Шон Пен с Ел Чапо?

Мексиканските власти разпространиха кадри от операцията, в която миналия петък беше заловен наркобаронът Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо. Американските власти поискаха той да бъде екстрадиран, за да бъде съден по обвинения за вкарване на огромни количества наркотици в Съединените щати. Западната преса коментира дали е етично и доколко е законно интервюто на Шон Пен с Ел Чапо, взето точно преди да бъде заловен.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:58, 11.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Американският актьор Шон Пен се срещна с мексиканския наркобарон на тайно място, преди Хоакин Гусман да бъде заловен след второто му бягство от затвора. Интервюто беше публикувано в сп. "Ролинг Стоун".

Американското списание "Ролинг стоун" публикува вчера на сайта си интервю с Хоакин ""Ел Чапо" Гусман, главатар на картела Синалоа, направено от Шон Пен.

Сега се повдига въпросът дали е етично да се интервюира човек, издирван за наркотрафик и убийство. "Ню Йорк таймс" припомня, че и други издирвани, като Осама бин Ладен, са били интервюирани.


;

Но дали е редно списанието да позволи на Ел Чапо да одобри статията, в която Шон Пен говори с възхищение, че шефът на наркокартела "Синалоа" помага на хората в бедния щат. Мексикански журналисти приемат срещата като тежко оскърбление, пише "Вашингтон пост". Независимите медии в страната са цензурирани от наркокартелите и десетки журналисти са убити. Пресата пише, че мексиканските власти се питат дали срещата с Ел Чапо е законна. В същото време има данни, че тъкмо интервюто е помогнало за залавянето на беглеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават дали да оставят в ареста продавача на ракията менте
Решават дали да оставят в ареста продавача на ракията менте
Новините на зрителите през 2015 година
Новините на зрителите през 2015 година