НОВИНИ

Вертолет „Пантер“ падна в Черно море по време на учение, трима са пострадали

Днес около 12,30 ч е станал инцидент с вертолет от състава на Военноморските сили, съобщиха от Министерството на отбраната. При изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа. Командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал и е с опасност за живота.

вертолет пантер падна черно море време учение трима пострадали
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 09.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Вертолетът AS „Пантер“ - 565 MB е паднал на 7 мили източно от устието на река Камчия при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента.

По случая се води разследване.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
37-годишен мъж беше блъснат на пешеходна пътека в Благоевград
37-годишен мъж беше блъснат на пешеходна пътека в Благоевград
Край Дупница ще започне строителството на Регионалното депо за отпадъци
Край Дупница ще започне строителството на Регионалното депо за отпадъци