Вертолет „Пантер“ падна в Черно море по време на учение, трима са пострадали

Днес около 12,30 ч е станал инцидент с вертолет от състава на Военноморските сили, съобщиха от Министерството на отбраната. При изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа. Командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал и е с опасност за живота.

от БНТ
преди 3 години (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Вертолет „Пантер“ падна в Черно море по време на учение, трима са пострадали

Вертолетът AS „Пантер“ - 565 MB е паднал на 7 мили източно от устието на река Камчия при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента.

По случая се води разследване.Топ 24
Най-четени