НОВИНИ

Инцидент с газопреносната мрежа в Бостън опожари десетки домове

Един човек загина, а десетки са ранени след серия експлозии и пожари в три градчета, северно от Бостън, щата Масачузетс. Регистрирани са между 60 и 80 инцидента за няколко часа. Евакуирани са стотици квартали. Според местни медии причината за мащабния инцидент е пробив на газопоровод заради високо налягане.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:36, 14.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Сигналите за експлозии и пожари започват да пристигат след 16:30 ч. местно време. Получават се едновременно от трите градчета Лорънс, Андовър и Северен Андовър, които се намират на около 45 км северно от Бостън. В рамките на няколко часа избухват десетки експлозии и пожари. Като в даден момент едноременно са гасени 18 огнища, казаха от пожарната. Паралелно с овладяването на пламъците върви и евакуация. В десетки квартали се усеща задушлива миризма на газ.

Майкъл Мансфийлд, началник на пожарната в Андовър: В пожарната служба съм от 39 години, но такова нещо не бях виждал... За да го обобщя, ситуацията тук, в съседния квартал беше... изглеждаше като Армагедон! Наистина! Дим, пламъци... Можех да ги видя пред мен - в Андовър. Изглеждаше като военна зона."

Според местните власти в момента ситуацията е под контрол и повече инциденти не се очакват. Газови техници и полицията обикалят домовете и влизат във всеки, за да се уверят че няма проблем. Кметовете и на трите градчета обаче помолиха хората да не се прибират по домовете си до второ нареждане.

Според предварителната информация инцидентите са засегнали клиенти на компанията за природен газ "Колумбия газ". По-рано на сайта и е посочено, че извършват ремонтни дейности по свои газопроводи в редица населени места в щата Масачузетс. Федералната агенция за безопасност на транспорта, която разследва и инциденти с тръбопроводи, ще се включи в разследването на мащабния инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партиите на Макрон и Льо Пен с еднаква електорална подкрепа
Партиите на Макрон и Льо Пен с еднаква електорална подкрепа
Съдът гледа мярката на мъжа, който блъсна и уби балетиста от Варненската опера
Съдът гледа мярката на мъжа, който блъсна и уби балетиста от Варненската опера