НОВИНИ

Инж. Нинова: ​Аварията в "Ечемишка" няма нищо общо с конструкцията на тунела

Аварията, която се случи в "Ечемишка", няма нищо общо с конструкцията на тунела, каза ръководителят на строителен обект "Ечемишка" инж. Веселина Нинова. Причината е само в конструкцията на осветлението, която с времето ръждясва, но аз не съм компетентна, знам, че преди 30 години сме я изпълнили с качествен материал, отговарящ на всички изисквания за онова време, добави тя.В неделя греда от лампа се откъсна от тавана на съоръжението и уби на място жена, пътуваща в автомобил през тунела. Независима комисия от експерти разследва възможните причини за случилото се. Инж. Жипонов изрази в "Сутрешния блок" съмнение, че строежът на тунела е бил компрометиран и е имал проблеми.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:17, 07.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Инж. Веселина Нинова, ръководител на строителен обект "Ечемишка": Тунелът е с цялостна хидроизолация, надлежно изпълнена и е максимално суха лявата тръба през цялото време на експлоатация. Няма хидроизолация в десните тръби, които са елемент на ремонт.

Министърт на регионалното развитие Спас Николов разпореди пътната агенция да бъде по-бърза в своята работа и препоръча още в 14 часа тунел "Ечемишка" да бъде отворен за движение.

Според наредбата е трябвало всяка есен и пролет тунелът да бъде проверяван и да се изготвят експертизи. През септември експерти от "Пътната агенция" са били на място и казват, че проблем с тунела и конструкциите няма. 12 години по-рано от същата агенция смятат, че има проблем и че мостът трябва да бъде затворен за спешен авариен ремонт. Това обаче не се случва.

Защо има разминаване, очакваме втори ден отговори от "Пътната агенция".

Вижте прякото включване на Благой Цицелков във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Досието на тунел Ечемишка да стане публично, поискаха експерти
Досието на тунел "Ечемишка" да стане публично, поискаха експерти
Да, България ще участва на предсрочните избори в коалиция
"Да, България" ще участва на предсрочните избори в коалиция