НОВИНИ

Иракчанин простреля млад мъж в столичния квартал "Люлин"

36-годишен иракчанин със статут на постоянно пребиваващ у нас е прострелял 26-годишен младеж в столичния квартал "Люлин" снощи. Простреляният е опериран в "Пирогов" и в момента е в стабилно състояние.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
18:31, 06.08.2016
5357
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Престрелка вчера вечерта в крайния квартал на европейска столица. Информацията за въоръжен бежанец вдига градуса на напрежението. Изпратени са допълнителни патрули, защото стрелецът е избягал и се издирва. След 3 часа в неизвестност в опит да се укрие иракчанинът е арестуван.

Оказва се, че живее в България от години, има хуманитарен статут и български единен граждански номер. Криминално проявен е, лежал е в затвора за заплаха за убийство. Притежава незаконно пистолетът, с който е стрелял. A престрелката се разиграва близо до сервиз за компютри.

Според първоначалната полицейска версия, скандалът е тръгнал от сервиза за лаптопи. През целия ден днес той остана затворен. Вътре обаче личат следи от съвсем скорошна дейност.

Работната версия на полицаите се базира на откъслечен разказ на простреляния преди спешната му операция. По думите му иракчанинът донесъл лаптоп за ремонт в сервиза и се скарали за него. Пострадалият обаче още не е разпитван официално, защото е в реанимацията на "Пирогов". Прострелян е с 3 куршума - в ръката, хълбока и най-сериозно в корема.

д-р Кирил Христов: "Имал е многостранни наранявания в ръката и в корема с увреждане от страна на корема - тънко черво на 9 места. Операцията е достатъчно сериозна, за да могат да се очакват усложнения."

Арестът на иракчанина вероятно ще бъде продължен до 72 часа. Очаква се в понеделник в съда да бъде гледана мярката му за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боинг се изгуби за кратко от радарите заради технически проблем
Боинг се изгуби за кратко от радарите заради технически проблем
Янислав Герчев приключи участието си на олимпийския турнир по джудо
Янислав Герчев приключи участието си на олимпийския турнир по джудо