НОВИНИ

Искат постоянен арест за братята Иван и Десислав Дамянови

Очаква се днес врачанския окръжен съд да реши дали братята Дамянови ще останат в ареста . Това съобщи за "По света и у нас" прокурор Камелия Трифонова, която е и говорител на Окръжната прокуратура във Враца.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:13, 15.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Иван Дамянов и Десислав Дамянов са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния ученик Тодор. Първоначалното обвинение срещу двамата братя беше за убийство по непредпазливост, в следствие на умишлено нанасяне на лека телесна повреда. След допълнителен разпит на свидетели, както и установяването на нови такива, преглед на записи от мобилни телефони и охранителни камери, и първоначални данни от извършената аутопсия, вчера наблюдаващият прокурор реши да промени обвинението в значително по-тежкото умишлено убийство по хулигански подбуди, за което НК предвижда затвор от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Инцидентът предизвика остра реакция на обществеността в града, а първоначалните обвинения на братята за убийство по непредпазливост разгневи хората и рязко повиши напрежението във Враца, което прерасна в ежедневни протести.

Подробности от Иво Никодимов в прякото включване в емисията "По света и у нас" в 12 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стряскаща информация за наркозависими майки, които изоставят децата си
Стряскаща информация за наркозависими майки, които изоставят децата си
Когато всички сме Тодор
Когато всички сме Тодор