НОВИНИ

Искрен Веселинов: В Европа гласът на гражданите беше заменен с грозен пазарлък

От ВМРО са разтревожени от избора на Урсула Фон дер Лайен за председател на ЕК. Това заяви в студиото на "Още от деня" Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на ОП и заместник председател на ВМРО. По думите му в Европа е победил либералният консенсус, който отслаби Европа. Той заяви, че ще продължат опитите да се наложат практики с отрицателно действие по отношение на семейството и възпитанието на децата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 17.07.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Веселинов заяви, че заявеното намерение на представителите на ВМРО в ЕК е да гласуват против избора на Урсула Фон дер Лайен.

Искрен Веселинов: Защото не намираме за правилен пазарлъкът, по който беше номиниран настоящият председател на ЕК. Не намираме за правилно това, че тя мина по целия конспект на либералната утопия, за да бъде угодна за всички. Всъщност ние имаме в Европа победил либерален консенсус. Това, което прави Европа в продължение на дълги години, което я отслаби, което я доведе до криза на идентичността, до мигрантско нашествие, до демографска катастрофа и т.н. Това нещо ще се случва отново, ратифицирано от всички обичайно управлявали през този период.

На въпрос дали ще бъдем принудени да отворим дебата за Истанбулската конвенция Веселинов каза:

Искрен Веселинов: Не можем, защото сме се присъединили към ЕС, ратифицирайки договор за присъединяване и имайки предвид действащото вътрешно европейско право. Нашият закон е съгласуван с тези норми и няма процедура, по която да ни задължат да си променим основния закон на страната.

От ВМРО са изключително разтревожени, защото по думите на Веселинов "цялото това безумие, което продължение на десетилетия продължава на Запад ще продължи"

Искрен Веселинов: То ни залива и нас с опитите примерно през Закона за децата, през ред други неща да се наложат практики, които са доказано отрицателни, с отрицателно действие по отношение на семейството, възпитанието на децата. Ще има натиск силен за еднополови бракове и какво ли не. Всичко това ще продължи. Това, което стана в Европа е тревожно, защото гласът на гражданите не беше чут, беше заменен с един грозен пазарлък.

Защо ВМРО ще подрепи ветото на президента на текстове за финансирането на партиите от бизнеса - вижте във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Финансовите министри на страните от Г-7 се срещнаха край Париж​
​Финансовите министри на страните от Г-7 се срещнаха край Париж​
Евродепутатите с положителна оценка за работата на Мария Габриел
Евродепутатите с положителна оценка за работата на Мария Габриел