COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Искрен Веселинов: Прокуратурата може да бъде по-тиха и по-ефективна

Протестите на хотелиери и ресторантьори имат своята причина и тя е до голяма степен уважителна. Това заяви Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО.

от БНТ
19:41, 29.01.2020
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Ние се съгласяваме с голяма част от исканията на протестиращите, свързани с доста сложното администриране на системата за отчитане на приходите и в това отношение те имаха своето основание. На този протест имаше немалко наши съмишленици. Когато има проблеми, те трябва да се казват на висок глас. Наредбата Н-18 не защитава интересите на хората, каза Веселинов.

На въпрос да не се обтегнат отношенията между ГЕРБ и патриотите, той отговори: „Да не очаквате да бъдем единомишленици по всички въпроси”?

Прокуратурата е силна, когато разговаря с обществото чрез обвинителните актове, които внася. Те трябва да удържат в съда тезата си или да паднат. Тогава се разбира дали прокуратурата е права или не, допълни Веселинов.

Според него по-малко шум и по-висока ефективност са по-добър признак на правораздаване. Прокуратурата може да бъде по-тиха и по-ефективна, каза още Веселинов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на Съвета по сигурност заради коронавируса (ОБОБЩЕНИЕ)
Извънредно заседание на Съвета по сигурност заради коронавируса (ОБОБЩЕНИЕ)
Противоречиви реакции на плана на Доналд Тръмп за Близкия изток
Противоречиви реакции на плана на Доналд Тръмп за Близкия изток