НОВИНИ

Испанската полиция залови тон кокаин и 1,5 милиона евро на албанската мафия

Испанската полиция в сътрудничество с Американската агенция за борба с наркотиците, колумбийските държавни служби и Европол залови един тон кокаин и 1,5 милиона евро в брой на албанската мафия, предаде Танюг. При операцията бяха арестувани петима души. Полицията съобщи, че престъпната група, ръководена от албански граждани, е транспортирала огромни количества кокаин от Колумбия, използвайки за разпространението му дилъри от Испания.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:40, 30.04.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Испанската полиция залови тон кокаин и 1,5 милиона евро на албанската мафия

Разследването започнало миналия ноември, когато станало известно, че албанци, живеещи в Испания, са прехвърлили кокаин от Колумбия с чартърни полети.

Водачите на групата се преселили в Испания, за да установят там център за внос на наркотика в Европа. Агентите на испанските служби са открили кокаин, складиран в Мадрид за по-нататъшно разпространение. В склада имало 790 пакета с общо тегло един тон и 1 550 000 евро, предназначени за плащане на транспорта.

При операцията в Мадрид са арестувани двама албанци и двама испански граждани с полицейски досиета, които отговаряли за логистиката и транспорта на кокаина. Задържан е и босът на групата, който се занимавал с купуването на наркотика в Колумбия.

Полицията е конфискувала и 5 автомобила, фалшиви регистрационни номера, мобилни телефони и оръжие с боеприпаси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол
Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол
Раздадоха наградите за полет в изкуството „Стоян Камбарев
Раздадоха наградите за полет в изкуството „Стоян Камбарев"