След трагедията в Генуа: 15 души все още се издирват

Италианското правителство започва проверки на стари мостове и тунели в страната след трагедията в Генуа вчера. При срутването на моста Моранди загинаха 35 души, но броят им може да нарасне. В Генуа е обявен двудневен траур, а спасителните операции по издирването на оцелели хора под руините продължиха цяла нощ. Вижте прякото включване на кореспондента на БНР в Италия Елена Шаханова.

от Елена Шаханова
преди 2 години
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Тепърва ще стане известно до къде е стигнало разследването и за какво точно става въпрос. Спасителните дейности продължиха през цялата нощ, когато под отломките бяха открити трима загинали. Има още затрупани автомобили и надеждите са, че ще бъдат открити оцелели.

От гражданска защита обявиха, че броят на загиналите вероятно е нарасне. Ранените са 15, от които 12 са в тежко състояние. Издирват се 15 души.

Живущите от 11 жилищни сгради, намиращи се под останките на моста са евакуирани. Тези сгради не са пострадали при срутването. Хората са настанени при близки и познати. Районът е отцепен и движението на превозни средства е забранено. Поради сложността на ситуацията е определена система като след земетресение и ще бъде поискано обявяване на извънредно положение.

Вижте във видеото какво каза премиерът Джузепе Конте, който е в Генуа.

Топ 24
Най-четени