НОВИНИ

Арест под прикритие в Италия

Удар на италианската полиция. Арестуван е бос на неаполитанската мафия, и то от фалшиви разносвачи на пица докато гледал мач.

Невена Бонева
от Невена Бонева
18:07, 18.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Роберто Манганиело - 35-годишен - от 2013-та бяга от полицията. Включен е и в списъка на 100-те най-опасни престъпници в Италия. Той е обвинен и за убийството през октомври 2004-та година на двама членове на вражески мафиотски клан, което предизвиква кървава гангстерска война в Неапол. За героя от района, описан в книгата Гомора на Роберто Савиано, тайният живот приключва в събота вечерта, и по двойно унизителен начин.

Задържан е в апартамент в Орта ди Атела край Неапол - едно от скривалищата на клана, откъдето ръководи бизнеса с дрога и рекет. Хващат го атенти под прикритие, които звънят на вратата , преоблечени като разносвачи на пица. Заедно с него е арестувана и 30- годишна неаполитанка. Мафиотът е заловен благодарение на първокласна работа в разследването, похвали се италианският вътрешен министър Анджелино Алфано.

Манганиело не е бил въоръжен и не е оказал съпротива - вероятно психически разклатен от представянето на своя любим отбор. За капак на злополучната за него вечер Наполи пада с нула на два от Интер, точно когато за първи път от 26 години имаше надежди за титлата в Серия А.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
Какво е състоянието на културните паметници в старата столица
Какво е състоянието на културните паметници в старата столица