НОВИНИ

Италия е предупредила Словакия за проникване на мафиотска организация

Италианската прокуратура е предупредила словашките власти за "опасно" проникване на влиятелна италианска мафиотска организация още преди убийството на словашки разследващ журналист, заяви днес висш антимафиот, цитиран от Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
18:36, 02.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
италия предупредила словакия проникване мафиотска организация

"Ние предупредихме властите в Братислава, но за съжаление те не ни послушаха" за проникването на Ндрангетата в Словакия, каза Франко Роберти, който доскоро беше национален прокурор за борба с мафията в Италия.

Словашката полиция обискира вчера жилища, свързани с предполагаеми членове на мафиотската организация. При акциите, проведени във връзка с убийството на журналиста Ян Куциак и приятелката му Мартина Кушнирова, бяха арестувани седмина заподозрени.
Последният, недовършен материал, по който е работил Куциак, е бил за дейностите на Ндрангетата в Словакия. Журналистът и приятелката му бяха открити застреляни в дома им миналата седмица.

Роберти каза, че Ндрангетата може да е убила Куциак, защото "не е имало друг начин да запуши устата" на журналиста. Според него "корумпираността" на местните представители на властта играе голяма роля за дейностите на Ндрангетата в чужбина. За днес в Словакия бяха планирани 25 шествия в памет на убитата двойка, включително в столицата Братислава. Други възпоменателни събирания са планирани в над 20 града в чужбина, включително в Лондон, Париж и Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И тази нощ предупреждават за опасност от поледици
И тази нощ предупреждават за опасност от поледици
Интермодалният терминал край Пловдив вече работи с международни товарни превози
Интермодалният терминал край Пловдив вече работи с международни товарни превози