НОВИНИ

Италия отбелязва Осми март с масови транспортни стачки

Най-големите италиански профсъюзи обявиха, че ще организират национални стачки по повод международния ден на жената. Синдикатът Usb обяви, че стачката ще е 24-часова, защото борбата с всяка форма на дискриминация и насилие над жените е голяма част от общата борба на организацията.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:23, 08.03.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
италия отбелязва осми март масови транспортни стачки

В сектора на железопътните превози стачката започна в полунощ в четвъртък и ще продължи до 21 ч. Националната компания Trenitalia увери, че високоскоростните влакове Frecce ще се движат по разписание, но движението на останалите влакове може да бъде засегнато. Гарантирано е обаче движението им в отрязъците от 6 до 9 ч. и от 18 до 21 ч., за да може хората да отидат и да се върнат от работа.

Железопътната компания Italo увери, че на 8 март ще се движат 35 от общо 70 влака.

При авиопревозвачите стачката ще е от 13 до 17 ч. Най-голямата авиокомпания в страната Alitalia предупреди пътниците, че в четвъртък може да настъпят „някои промени” в разписанието на полетите. Редица вътрешни и международни полети ще бъдат отменени.

Заради стачката Alitalia въвежда извънреден план, който позволява повторна резервация на билети за първите възможни полети след възобновяването на обичайното разписание. Предвижда се, че ¾ от пътниците ще могат на продължат пътя си същия ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ призова Радев да разсекрети стенограмата от срещата му с руския патриарх
ГЕРБ призова Радев да разсекрети стенограмата от срещата му с руския патриарх
Жените в Мадрид и Париж изпратиха силни послания по повод 8-и март
Жените в Мадрид и Париж изпратиха силни послания по повод 8-и март