НОВИНИ

Иван Гешев: Двама души са задържани за убийството в Негован

Двама са задържани по подозрение за убийството край Негован от преди близо 10 дни. Това потвърдиха заместник-главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов на извънреден брифинг тази вечер. Днес стана ясно, че МВР разкри и самоличността на убитите мъж и жена. По все още непотвърдена официално информация става дума за бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:35, 28.08.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Потресаващо убийство. Изключително тежък и труден за разкриване случай. С тези думи от прокуратурата и МВР описаха разследването. Особеното в разкриването на престъплението е това, че МВР първо стигна до заподозрените, а после установи и самоличността на жертвите.

Иван Гешев - заместник главен прокурор: Пробивът по случая е започнал в резултат на много добра оперативна работна на МВР и постъпила оперативна информация за извършителите на това деяние и чак на по-късен етап в продължение на 7-8 дена след доста сериозна работа, при налични данни за евентуалните извършители, в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви.

Заподозрените имали договор за техническа поддръжка с Техническия университет, където се намира и тяхната работилница. Частната им дейност ги свързала и с жертвите, в чийто апартамент с пистолет със заглушител е извършено двойното убийство.

Георги Хаджиев - директор на СДВР: Жертвите и извършителите се познават от период повече от година и половина. Извършвали са ремонтни дейности в предишни техни апартаменти, включително и в апартамента, който представлява и сцена на самото местопроизшествие.

В апартамента на жертвите са разчленени и телата. Транспортирани са с кола до Негован. След това извършителите са се върнали в жилището и опитали да заличат следите си. Почистили прецизно апартамента с препарати, но въпреки това следи останали. Заподозрените се връщали в района няколко пъти, когато вече били в полезрението на полицията.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ние не знаехме точно кой апартамент, но се ориентирахме по маршрута, по който минаха, така че спазвайки уроците на старите криминалисти помогна да локализираме района, в който да търсим.

Задържаните са на възраст 39 и 44 години. Арестувани са докато работят. Единият от тях е лежал в затвора.

В помещението, което са ползвали заподозрените, са открити два пистолета. Най-вероятно убийството е извършено с единия от тях.

От МВР заявиха, че мотивът за убийството е "користни цели".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вечер на Египет в Бургас
"Вечер на Египет" в Бургас
Тази нощ чистят пътните платна на Сточна гара след разлива на цистерната
Тази нощ чистят пътните платна на Сточна гара след разлива на цистерната