НОВИНИ

10 души са задържани при акцията срещу телефонни измамници, открит е и тротил

При акция срещу телефонните измамници във Ветово бяха задържани 8 души и още двама в страната, които са били «мулета».

bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 09.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас


Иван Гешев, зам.-главен прокурор: В голямата си част те са с нисък социален статус български граждани от цигански произход. Към момента са задържани 10 лица на територията на цялата страна. Намерени са тротил в размер да срути 2-3 къщи. Мисля че 400 грама тротил, оръжие, много сим карти и телефони, което са оръдията на труда на тези хора. Както казах оръжие. Това, което искам да допълня, е че тук става въпрос, в тези 6 случая, които са предмет на разследване за 2 емблематични случаи, за които са запознати вашите зрители. Единият е за измама в размер на около 130 000 лв. от възрастен мъж в София, а вторият случай придоби широка известност в началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави около 40 000 лв. на муле на ало измамниците, на тази група - това е вторият емблематичен случай от тези 6, който е предмет за разследване по това досъдебно производство.
;

Специализираната прокуратура и жандармерията блокираха тази сутрин малкия град, където бяха направени обиски в къщите. Към момента има доказателства за 6 случая на извършени „ало" измами в периода от декември миналата година до август тази година. Щетите са за около 300 000 лв. Специализираната акция е на територията на цялата страна, но основната група телефонни измамници е във Ветово.

;
Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Към момента имаме 10 човека задържани - всички са криминално проявени, а голяма част от тях са многократно осъждани за телефонни измами. Има намерени доста луксозни автомобили, къщите - въпреки че външният им вид не е толкова луксозен, вътре са доста добре обзаведени, вътре има парични суми, които са намерени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средният осигурителен доход за страната за август 2019 г. е 972,20 лева
Средният осигурителен доход за страната за август 2019 г. е 972,20 лева
Създателите на литиево-йонната батерия с Нобелова награда по химия
Създателите на литиево-йонната батерия с Нобелова награда по химия