COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Иван Иванов: КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока

Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да окаже влияние на цената, защото Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще признае само тези разходи, които са абсолютно необходими и ще бъде защитен общественият интерес. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти преди началото на конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките".

от БТА
14:14, 11.04.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
иван иванов кевр допусне значително увеличение цената тока

"Няма да допуснем никакво значително увеличение", увери Иванов.

Иванов не пожела да уточни колко точно е поисканото увеличение от различните дружества, но посочи, че някои от тях са поискали двойно вдигане на цената. Междувременно стана ясно, че поисканото от ЧЕЗ средно увеличение е 16,28%.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов заяви, че не разполага с нова информация, но информира, че следващия вторник ще присъства отново на заседание на временната комисия, която разглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спасителни екипи търсят в Алпите изчезнал германски магнат
Спасителни екипи търсят в Алпите изчезнал германски магнат
Правителството стартира процедури за предоставяне на концесии на четири плажа
Правителството стартира процедури за предоставяне на концесии на четири плажа