НОВИНИ

Иван Портних: Варна е споделена кауза

Денят, в който отбелязваме Успението на пресвета Богородица, е и ден на град Варна. Тържествата започнаха още в 8 часа с божествена архиерейска света литургия, отслужена в храм "Свето Успение Богородично".

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 15.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Храмът е избран неслучайно, защото катедралният храм, който носи същото име е в ремонт. Самата литургия се води от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, а в 10:15 часа чудотворната икона на Божията майка ще бъде изнесена от храма и с литийно шествие ще се стигне до катедралния храм, където ще се извърши и издигане на знамената с участието на духовия оркестър на военноморски сили.

Тържествата ще включат спортни и културни прояви за деца и възрастни. Кулминацията на тържествения ден ще бъде с пищен концерт, последван от заря.

Кметът на Варна Иван Портних обобщи последните две години от развитието на града: "За относително краткото време от две години успяхме наистина да преобразим в голяма степен облика на града и най-хубавото е, че се възвърна самочувствието на варненци като жители на морската столица. Възвърна се духът в града. Варна е споделена кауза и считам, че когато сме заедно, градът ще успее във всяко едно начинание".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети и паника на летище Джон Кенеди заради сигнал за стрелба
Отменени полети и паника на летище "Джон Кенеди" заради сигнал за стрелба
Успение Богородично в Бачковския манастир
Успение Богородично в Бачковския манастир