НОВИНИ

Иван Тотев: България участва активно в глобалната промяна на бизнеса

Годишният форум „Бизнес 4.0“ ще се проведе в Пловдив на 28 и 29 септември. Представители на правителството, европейската и местната власт, международни консултанти и визионери ще дискутират и анализират ефектите на дигиталната трансформация. Във връзка с форума, кметът на Пловдив Иван Тотев заяви в студиото на „Денят започва“, че участието във форума тази година е голямо, като подчерта, че фокусът е не само дигитализацията, но и и квалификацията и преквалификацията.

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 21.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Кметът на Пловдив Иван Тотев подчерта, че форумът е стартирал преди няколко години, като първите издания са били насочени към ИТ индустрията, която се развива в България, но постепенно форумът е прераснал в пресечна точка за дигиталните технологии и индустриалните компании в града. Той заяви, че дигитализацията е един от отговорите на застаряващото население и липсата на работна ръка.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересно като статистика е това, че средните доходи в Пловдив нарастват с по-голям ръст от средния за страната. В производството е 7,9% на годишна база при средно за страната около 6,6%, което означава, че ръстът на заплати в региона е по-голям от средния за страната.

Иван Тотев подчерта, че мерките на правителството на национално ниво за инвестиции за ключови.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Може да се говори за намаляване на боря н работната ръка, но тя работи с друг инструментариум. Знанията и уменията трябва да бъдат по-различни, затова е важна квалификацията и преквалификацията. Професионалното образование е много важно и трябва да сме отворени към новите тенденции в света.

Иван Тотев заяви, че инфраструктурните проекти са ключови за развитието на града, заради което ще бъдат приоритетни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои педагогически съвет за ученика, който преби свой учител в Садово
Предстои педагогически съвет за ученика, който преби свой учител в Садово
Нова методология на обучение прилагат в Благоевград
Нова методология на обучение прилагат в Благоевград