COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Иван Тотев: Площад "Централен" в Пловдив трябва да е готов на 6 септември

Продължават ремонтите в центъра на Пловдив, който тази година е Европейска столица на културата. Кметът Иван Тотев коментира, че през юни и юли ще бъдат открити галериите, които се реновират. Според него в момента заявките за културни събития са повече от свободните площи за тях.

от Мариела Хубинова
09:06, 27.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
"Копаем си денонощно, не можем да смогнем да носим чай на работниците", така кметът Иван Тотев коментира работата по ремонта на площад "Централен".

Градоначалникът на Пловдив заяви, че целта е на 6 септември, когато е празникът на града, да бъде завършен ремонта на централния площад в града под тепетата.

В момента се монтира осветлението в подлеза на "Гладстон" до пощата в града, в рамките на 7-10 дена ремонтът му ще е завършен.

"Ние никога не сме говорили, че обектите за 2019-а трябва да бъдат открити през 2017-а или 2018-а (...) Всички обекти, които сме планирали, са в един много напреднал етап на работа и са в линеен график. През юни и юли месец ще започнем да отваряме всички галерии, които сме предвидили да са готови до края на годината."

Тотев определи художествената галерия на ул. Гладстон в града като "дома на пловдивските художници", но дали дружеството на пловдивските художници ще продължи само да стопанисва сградата е дебат, който тепърва ще бъде воден.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот