Ивайло Калфин: Евроскептиците ще спечелят евроизборите във Великобритания

Повечето евродепутати, които ще бъдат избрани на предстоящите европейски избори във Великобритания, ще бъдат евроскпетични. Тяхната работа ще е да пречат на Европейския парламент. Това коментира бившият вицепремиер и бивш евродепутат Ивайло Калфин в Сутрешния блок на БНТ.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

ЕС разреши отсрочка от Брекзит на Великобритания срещу провеждане на евороизбори в страната в края на май.

Калфин коментира и новите американски санкции срещу Куба, Никарагуа и Венецуела.

Според него решението на американската администрация да позволи на граждани и фирми да претендират за отнето през 60-те години на миналия век имущество, ще удари чуждите инвестиции в Куба. Ще бъдат ощетени и европейските компании, които желаят да инвестират в страната поради създаващата се несигурност за вложенията им.

Ивайло Калфин: Не е нормално така да се налагат трансатлантическите отношения.

Според него САЩ е трябвало да разговарят с европейските си съюзници преди да предприемат икономическите ограничения, вместо да очакват от тях да ги следват безпрекословно.

Калфин оцени като "натиск срещу президента Мадуро" въведените допълнителни ограничения срещу Венецуела. Той прогнозира, че Мадуро ще се закрепи на власт, което ще задълбочи разделението на венецуелското общество, докато не се премине през избори.

Топ 24
Най-четени