НОВИНИ

Ивелина Василева: Нарушенията срещу околната среда са нарушения срещу хората

Председателят на Комисията по околна среда и води и член на Комисията по етика на ГЕРБ Ивелина Василева определи като фалшива новина информацията за разследване срещу премиера Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 21.02.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

"Задействала се е пропагандната машина и този път с публикация в чуждестранна медия, препечатана на български, се цели да се дискредитира премиерът и управлението. Това показва, че за някои предизборната кампания вече е започнала и може би цялата година ще бъде съпътствана от фалшиви новини, лъжи, скандали, напрежение", каза Василева.

По думите ѝ силите, които са инициирали тази атака, искат да отдалечат България от Европа. България има ясно заявено бъдеще и правителството работи усилено за това. България има изключително добра позиция и в Европа, добро икономическо състояние. Атаките целят атака срещу управлението, убедена е Василева.

За нас е важно да има контрол и действията, които се предприемат – и от изпълнителната власт, и от правоохранителните органи, наистина ще дадат гаранция на хората, че няма да бъдат допускани каквито и да било нарушения и рискове за околната среда и хората, каза тя по повод ареста на директора на ТЕЦ "Бобов дол".

Прекратяваме практиката на експериментално изгаряне. ТЕЦ "Бобов дол" е имал разрешение за експериментално горене в 3 инсталации. Нарушенията срещу околната среда са нарушения и срещу хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва: България е център на кампания срещу Русия
Москва: България е център на кампания срещу Русия
Васил Велев: Зеленият пакт ще довърши низходящия тренд на Европа
Васил Велев: "Зеленият пакт" ще довърши низходящия тренд на Европа