И тази сутрин два автобуса с изселници за България потеглиха от един от кварталите на Бурса. Безплатните за изселниците автобуси отпътуваха за кърджалийското село Бенковски. Избирателните комисии в града с 50 000 българи с двойно гражданство, които имат право да гласуват утре, приеха изборните книжа и късно следобед секциите пяха запечатани.

Отново в ранни зори и отново отрупани с багаж - българските изселници започнаха да се събират на един от площадите в Бурса.

- Закъде пътуваш? - За Джебел. - Ще се прибираш към България? - Да. - Ще се видиш там с роднини? - Да, и ще гласуваме.

- Нищо нередно няма, според нас. - Границата ще я минете ли? - Там ни е родината бе, що няма да я минем.

- Лятно време там живеем. - Там? - Там, там. Тамън дойде (автобусът), иначе що че отивам?

Мюмюн, живее в Бурса: - Кога се връщаш? - След една седмица. - В отпуска сте? - Да.

Някои изселници носят млади фиданки - щели да ги засаждат обратно в България.

За втори пореден ден от Милет махала в Бурса тръгват с изселници за Българя. Часът е 7 без 15 местно време. Часове по-късно секционните избирателни комисии с по 7 члена приеха изборните книжа и документи от Консулската ни канцелария.

Въпреки че са подали 19 000 предварителни заявления за гласуване, изселниците са притеснени, че утре ще трябва да попълват сами декларациите си в изборните помещения. Както реши ЦИК.

Асан Ристемов, студент по история в Университета в Бурса: Ние, когато ходим обикновено при един нотариус, те изготвят самия документ и накрая ние си поставяме подписа. Не е нужно ние собственоръчно да попълваме даден документ, какъвто и да било. Чрез един подпис един гражданин понася цялата законова отговорност.

Изселниците се съмняват, че всички 50 000 души ще успеят да гласуват. Но се надяват дошлите да урните да са повече от президентските избори, когато гласуват 6 000 души