НОВИНИ

Избори в Албания ще има на 30 юни, категоричен е премиерът Рама

Албанският премиер Еди Рама заяви категорично, че местните избори ще се проведат на 30 юни, тъй като те са насрочени по конституцията, която "не може да се третира като парцалена топка".

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:34, 06.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
избори албания юни категоричен премиерът рама

Еди Рама все още е на мнение, че опозицията е в панически страх от съдебната реформа.

Еди Рама, премиер на Албания: Няма отлагане. Изборите ще се проведат на 30 юни. Не можем да отваряме път на разрушителната политика. Не можем да си позволим на някого да си играе с конституцията като с парцалена топка. Никой не може да взима за заложник демократичния процес, това досега не е виждано никъде и няма да бъде видяно дори и тук. Очевидно имаме собствени грешки, недостатъци, имаме какво да правим. Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас нито е имало, нито ще има.

Лидерите на петте опозиционни партии, които са част от обединената албанска опозиция, поискаха от президента Илир Мета да отложи местните избори за шест месеца.

"Президентът Мета каза, че е готов да отложи датата на изборите, ако има политическо разбиране, днес разбрахме, че няма разбиране от престъпното правителство. Ето защо е много важно да се отложат изборите за шест месеца и да се образува преходно правителство", заяви от своя страна лидерът на Републиканската партия Фатмир Медиу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваният за инцидента в Дунав капитан на кораб участвал и в друга катастрофа
Арестуваният за инцидента в Дунав капитан на кораб участвал и в друга катастрофа
Париж забрани електрически скутери да паркират на тротоара
Париж забрани електрически скутери да паркират на тротоара