COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Изборите за Европейски парламент 2019 г.: Онлайн и в ефира на БНТ

В деня на изборите за нов Европейски парламент БНТ ще ви направи съпричастни към всичко по-важно и интересно в България и в чужбина. С преки включвания от ЦИК, новинарски емисии през два часа в 8:30, 12:00, 14:00, 16:00, централна емисия в 18:00 и специални коментарни предавания за деня на евровота ще разберем какви са нагласите и очакванията за бъдещия Европарламент.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:57, 25.05.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Предаването с водещи Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева от две паралелни студия на БНТ започва в 18:45 ч веднага след централната емисия „По света и у нас“. С професионален анализ и експертни мнения на социолози, политолози, журналисти и политици ще се търсят отговорите на важните въпроси в изборния ден.

Специално място в предаването имат и социалните мрежи.

Бойко Василев: Зрителите трябва да очакват това, което винаги са виждали от БНТ в изборната нощ - пълно отразяване, героите на вечерта, най-добрите резултати, най-добрите коментатори. Ние имаме традиция, която спазваме от дълги години и нашите зрители знаят, че няма да им изневерим.

Освен гласуването в България, акцент в предаването ще бъде и картината в Европа. С преки включвания от Рим, Париж, Лондон, Брюксел и Берлин журналистите на БНТ ще предават най-важното и най-интересното от изборите за нов Европейски парламент.

;

Първите резултати от евровота на двете социологически агенции „Алфа рисърч“ и „Галъп“ зрителите ще научат от графиките на БНТ, чиято запазена марка са точността и красивата визия.

Добрина Чешмеджиева: Ще имаме анализ със социолозите в студиото, който ще показва и ще влезе в един по-дълбок коментар на това, какъв е профилът на избирателите, как са гласували те според възрастта си и според това в какво населено място живеят, различни детайли, които са винаги много интересни и дават възможност да видим пълната картина на вота в България.

В деня на вота около 30 камери ще ви направят съпричастни към всичко най-важно от изборите за европейски парламент в България и в чужбина.


Бъдете онлайн с всичко по-интересно около вота, който ще определи следващите евродепутати. Нора Арсова и Марио Гаврилов ще следят за вашите сигнали и коментари. Пишете и на нашата фейсбук страница - "По света и у нас", използвайте #евроизбориБНТ, споделяйте. Нека чуем вашия глас!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 11 600 избирателни секции получиха бюлетини и изборни книжа
Над 11 600 избирателни секции получиха бюлетини и изборни книжа
Евроизбори 2019: Къде да проверим изборната си секция и как да гласуваме?
Евроизбори 2019: Къде да проверим изборната си секция и как да гласуваме?