НОВИНИ

Избраха пожарникар на годината за 2017 г.

Около 10 милиона лева е осигурило Министерството на вътрешните работи за ремонт на повече от 20 пожарни служби в страната. Това каза директорът на пожарната след церемонията по връчване на наградите "Пожарникар на годината". Голямото отличие получи главен инспектор Боян Кондуров от Благоевград. За проявен героизъм бяха наградени и Николай Николов от Сливен и Здравко Апостолов от Сандански.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
13:30, 06.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

35-годишният Боян Кондуров работи в пожарната от десетина години. Участвал е в множество мисии зад граница. В момента е началник на районната пожарна служба в Благоевград. Избран е за пожарникар на годината, защото екипът му първи се включва в битката с пламъците над Кресненското дефиле миналото лято.

гл. инспектор Боян Кондуров - началник на РСПБЗН-Благоевград: "Нямахме допълнителни сили и средства, които да ни помагат. Бяхме си само пожарникарите от Благоевградска област. Трябваше да евакуираме хора, да пазим сгради и самото начало на пожара беше доста напрегнато."

Кондуров каза, че наградата е висока оценка и за работата на екипа, който ръководи. Здравко Апостолов работи в пожарната от 11 години. Отличен е за героизъм, проявен при спасяването на петима младежи, които паднали в 70-метрова пропаст с автомобила си край хижа "Загаза" в Пирин миналото лято.

мл. експерт Здравко Апостолов - началник на дежурна смяна в РСПБЗН-Сандански: 'Буквално сме ги теглили един по един с носилка по склона нагоре. Самата операция протече много трудно, понеже беше скалиста местност, тъмнина, паднали дървета, камъни."

Най-голямата награда за пожарникарите е благодарността в очите на хората, след успешен край на спасителна операция, твърдят отличените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха четирима мъже в момент на разкомплектоване на краден автомобил
Задържаха четирима мъже в момент на разкомплектоване на краден автомобил
Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Израел
Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Израел