НОВИНИ

Избраха с гласуване картина за папата

Картина на Бойчо Котов ще бъде подарена на папа Франциск в Раковски на 6 май. Творбата беше избрана днес след гласуване. В конкурса на общинската администрация се включиха общо 8 души, които не се занимават професионално с рисуване.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
21:21, 12.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Местните художници имаха за задача да изобразят храма „Пресвето сърце Исусово", където папата ще благослови младите католици. Още преди да стане ясно кой е победителят, участниците в конкурса бяха категорични:

Георги Плачков, участник в конкурса: Няма да има губещи, дори самото участие само по себе си е голяма чест за всеки един от нас. Вълнението е доста голямо, залогът е доста висок и трябваше да си вдигнем летвата всички на макс, това е доста епично събитие за нас.

Картината, която ще бъде подарена на папата, Бойчо Котов е нарисувал за много кратко време.

Бойчо Котов, победител в конкурса: Това съм го направил за около месец, самоук съм, но откак се помня се занимавам с рисуване и от хоби, вече ми се е превърнало като в професия. Не знам на колко години веднъж може да се случи, папата да посети града и като местен художник реших да се включа.

Предстои с представители на Ватикана да се уточни точно кога и как картината - победител ще бъде предадена на папата. Останалите творби от конкурса ще останат в сградата на общината.

Павел Гуджеров, кмет на община Раковски: Смея да кажа, че сме готови за посрещането на светия отец.

Ударно приключват и всички ремонтни дейности в Раковски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Евростат: Заплащането на час е най-ниско в България​
​Евростат: Заплащането на час е най-ниско в България​
Данаил Кирилов за апартаментите: В пазарните отношения няма морал
Данаил Кирилов за апартаментите: В пазарните отношения няма морал