НОВИНИ

Избягала крава премина незаконно сръбската граница при ГКПП "Олтоманци"

Крава, собственост на мъж от кюстендилското село Кoпиловци, избяга от стадото и премина българо-сръбска граница. Собственикът й Иван Харалампиев разказа историята пред БНТ. Той в продължение на две седмици търсил животното. В последствие кравата била открита в близост до Босилеград и върната у нас.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
20:33, 30.05.2018
18703
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Пастир наглеждал стадо със животни на 20-ина километра от сръбската граница, когато кравата Пенка избягала, защото по думите на собственика ѝ, е била подгонена от вълци.

Иван Харалампиев - земеделски производител: Минала е през КППТ-о, през бариерата е минала на Олтоманци, нито са я спрели полицаите, нито митничарите, минава в Сърбия, минава през тяхната бариера и отива у Сръбско, без някой да направи опит да я спре.

Харалампиев каза, че преди дни го уведомили, че кравата е открита от мъж в Сърбия, който се грижел за нея. Сръбските власти се свързали с него и преди да влезе на българска територия, кравата била прегледана от ветеринар. У нас обаче била спряна от граничните служби.

Иван Харалампиев - земеделски производител: Митничарите казват: "Трябва да дойде доктор". Идва доктор от БАХ и казва „тази крава веднага трябва да бъде умъртвена".

БНТ: С какви мотиви?

Иван Харалампиев - земеделски производител: Мотивите, че е напуснала Европейския съюз и е отишла в друга държава.

Стопанинът все пак бил пуснат да премине у нас с кравата, но с уговорката, че до няколко дни тя ще бъде умъртвена. Мъжът е отчаян, защото кравата скоро ще роди теленце. От Агенцията по храните казаха, че предстои да излязат с решение по казуса, тъй като в момента случаят се разследва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор оцеля в петсетова битка срещу Доналдсън (видео)
Григор оцеля в петсетова битка срещу Доналдсън (видео)
Изплатиха забавените заплати на служителите в болниците във Враца и Ловеч
Изплатиха забавените заплати на служителите в болниците във Враца и Ловеч