НОВИНИ

Изчисляват щетите след пороя във Варненско

Поройни дъждове, придружени с градушки, валяха на няколко места в Източна България вчера следобед. Във Варна само за половин час се изсипаха 26 литра на квадратен метър дъжд. Пороят наводни приземни етажи, подлези и улици. Вода проникна и в студийния комплекс на БНТ във Варна. Наводнено е и близкото село Константиново.

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 17.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Близо 40 сигнала са подадени след бурята и наводнението във Варна до регионалната дирекция "Пожарна безопасност". Екипите са реагирали на повиквания за наводнени помещения, паднали дървета и опасни ламарини, изкъртени от вятъра. Има паднали дървета в района на Рибарския плаж, които са предизвикали свличане и на земна маса.

Големи щети са нанесли пороите и на плажа в местността Кабакум. За пореден път бяха наводнени АГ-болницата и Спешния център. Има и много наводнени мазета и сутерени на къщи в града.

Предстоят огледи на пострадалите места. Те ще започнат от близкото до Варна село Константиново, където са сериозно наводнени 10 къщи и се наложи евакуирането на една жена. Причината за бедствието е преливане на дерето до селото. Сериозни валежи са паднали и в Аврен, но няма сериозни щети.

Следят се нивата на язовирите и реките в областта. Няма сигнали за аварии, а нивата на реките Камчия и Провадийска са не повишили незначително след вчерашните дъждове. За днес прогнозата е за облачно време, но без дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за Шампион на спорта на ЮНЕСКО
Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за "Шампион на спорта на ЮНЕСКО"
Предложение „без бурки” в Петрич
Предложение „без бурки” в Петрич