НОВИНИ

Издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки от ВМРО за нов мандат в ЕП

От ВМРО призоваха партньорите си от ГЕРБ и Обединените патриоти да работят за изпълнението на техни приоритети за управлението на страната. Според партията на Красимир Каракачанов, трябва да има напредък в разумни срокове и само това би осмислило тяхното участие във властта. В същото време днес интелектуалци издигнаха кандидатурата на сегашния евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки за нов мандат в Европарламента.

Надежда Василева
от Надежда Василева Татяна Йорданова
19:53, 22.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От ВМРО смятат, че е крайно време да има напредък по техни приоритети, за които се борят от години. И посочват, че сред тях не са личните амбиции и боричкания сред Обединените патриоти. От партията настояват за правителствена програма с мерки срещу „циганизацията“ и ромската престъпност, създаване на доброволни отряди към МВР за охрана на обществения ред, начално военно обучение, противодействие на радикалния ислям, както и за по-справедливо данъчно облагане на богатите, включително и данък лукс.

На кръгла маса за патриотизма, интелектуалци и общественици подкрепиха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат. Според него, Обединените патриоти трябва да се явят заедно на евроизборите.

Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО: Единственото смислено и разумно нещо е да отидем обединени на тези избори, защото това искат хората, които ни поддържат и които вярват в нашата идея. Това, което трябва да се прави от всеки български представител, без значение кой е той е да преследва важни теми, които са социално и икономически важни за България - трябва да иска комисар по разширяване или комисар по транспорт, трябва да иска европейска агенция в България, трябва да иска изравняване на стандартите и на възнагражденията в съюза - това са задължителните неща. Другото е лицемерие, двоен стандарт и празни приказки.

В малката коалиция все още не са взели решение как ще участват на евровота. Предстоят разговори между лидерите на ВМРО, НФСБ и Атака.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръстът на разходите за заплати изостава от европейските
Ръстът на разходите за заплати изостава от европейските
Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари
Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари