НОВИНИ

Издирват двама от крадците, обрали магазин за бижута в парижкия хотел "Риц"

Зрелищен обир на бижута в Париж. Мъже с брадви нахлули в магазин в хотел "Риц" и отмъкнали бижута за милиони. Част от крадците вече са задържани. Полицията продължава да издирва двама от бандата.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:36, 11.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Крадците били петима. Вчера, малко след 18 часа, те пристигнали със скутери пред хотела. Въоръжени с брадви, нахлули в бижутерийния магазин във фойаето и счупили витрините и отмъкнали бижута. Откраднатите ценности са на стойност 4 и половина милиона евро.

Жена: Казаха ни да не се обръщаме. Но аз успях да ги видя, бяха с качулки. Единствената ми мисъл беше как да се спася. Успях да избягам и да се скрия в мазето.

Полицията успя да задържи трима от престъпниците, но все още се издирват другите двама. Засега не е известно дали откраднатите бижута са открити.

Подобни кражби не са необичайни за Париж. В района на хотела има много бижутерийни магазини, повечето от тях са обирани през последните години.

Но крадците стават все по-дръзки и ловки. Този път те умело са минали покрай охраната на Министерството на правосъдието, което се намира близо до хотела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бракониери все по-често са залавяни в землището на община Сливо поле
Бракониери все по-често са залавяни в землището на община Сливо поле
Протест в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция
Протест в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция